LOMISMO
"The Wow is in the results!"

Permanente make-up

Veel gestelde vragen over permanente make-up

Wordt uw vraag niet beantwoordt? Neem gerust contact met ons op!

Wat is permanente make-up?

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. Gedurende een periode van 1-3 jaar (na een eerste behandeling), zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand.


Hoe werkt permanente make-up?

Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft) gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door.


Is permanente make-up veilig?

Ja, mits het door een goed geschoold en ervaren specialist wordt gedaan en de voor en nazorg wordt na geleefd.


Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar we proberen de gevoeligheid tot een minimum te beperken. De pijngrens van ieder persoon is verschillend, echter ervaart 90% van de personen, een behandeling eerder als 'irritant' dan pijnlijk. Wil ik toch nog even een mooi voorbeeld toelichten... Laatst lag een klant te slapen tijdens haar behandeling :) Mocht u toch bang zijn dat u het toch als te pijnlijk gaat ervaren dan is het mogelijk om van tevoren een verdoving ’s crème aan te brengen. Wilt u hier meer informatie over neem dan even contact op.


Voor wie is permanente make-up?

Voor bijna iedereen. Voor vrouwen en mannen; voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien, voor degenen die een correctie nodig hebben, voor mensen met een allergie bij gewone make-up, voor sportieve mensen. Kortom, permanente make-up is geschikt voor een brede doelgroep.

Permanente Make-up is in het bijzonder geschikt voor Alopecia patiënten.


Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Gemiddeld houdt Permanente Make-up voor de wenkbrauwen en lippen 1 tot 3 jaar en de eyeliner 3 tot 5 jaar (of zelfs nog langer).


Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee, als specialiste breng ik advies uit en vertel ik je over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillende soorten huidtypen. Ik heb hier voor een speciale opleiding voor gevolgd  en ook als visagist werk ik al sinds 1996 veel met kleuren, mensen en huidtypes, kan ik je deskundig adviseren welke kleur het beste bij jou past.


Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente Make-up is niet bedoeld als dag/avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Je kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit of tijdens het ochtendritueel.


Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, inwerktijd van de verdoving, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer tussen de anderhalf tot drie uur. Het verschilt per behandeling.


Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van Permanente Make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Na de behandeling krijg je van mij een speciale crème mee naar huis, waarmee je het behandelde deel mee kunt insmeren. De huid zal wat gespannen aanvoelen de eerste dagen en er kan een lichte zwelling ontstaan. De crème zorgt voor wat verlichting en met name bij de lippen ook voor een betere genezing. Wenkbrauwen en eyeliner genezen beter wanneer deze zo droog mogelijk genezen.Graag benadruk ik hier nogmaals de absolute “don’ts” vlak voor of na een behandeling:

Drie dagen lang mag het behandelde deel niet met water in aanraking komen. Ook zonnebank/UV-licht, sauna/zwembad, make-up zijn verboden, voor een periode van +/- 2 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces en van welk deel van je gezicht van PMU voorzien is).
Onderga dus nooit vlak voor een zonvakantie een PMU-behandeling (en ook niet voor cosmetische operaties in het gezicht), maar hou minstens een periode aan van 4 weken rust tussen behandeling en reis (of operatie).


Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. In de tweede week neem de kleur aanzienlijk af, dit kan wel met zo’n 40% tot 60% zijn. De kleur kan zelfs ook geheel “verdwenen” zijn. Maar dit is geen reden tot paniek, een groot gedeelte van de kleur zal ein de derde en vierde week terugkomen. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 tot 8 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Ook zijn er in de meeste gevallen min 2 behandelingen nodig bij een enkel geval helaas ook een derde behandeling. Dit is niet van tevoren te voorspellen, elke huid is anders en gezondheid en levensstijl hebben ook een grote invloed op de behandeling en het eindresultaat.


Voor het bedrag dat ik uitgeef aan Permanente Make-up kan ik heel wat potloodjes kopen?

Klopt als een bus…maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat je zelf in de spiegel kijkt, je wenkbrauwen vormgeeft, je eyeliner haarscherp aanbrengt of je lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om je snel bij te werken als je uit de zee of het zwembad stapt? I think you get the point: het gaat niet alleen om het lijntje of de contour, het gaat om het totale gemak dat je elke dag opnieuw ervaart.


Is Permanente Make-up hetzelfde als tatoeëren?

In principe lijkt het op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Want, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.


Alopecia patiënten

Alopecia Areata is een huidziekte die haaruitval veroorzaakt. Als groot onderdeel van je uiterlijk is het voor zowel mannen als vrouwen een harde confrontatie als ze hun haar verliezen. Alopecia uit zich o.a. in verlies van wenkbrauwen en wimpers. Permanente Make-up kan als oplossing worden gebruikt om de kale plekken te behandelen, waardoor mensen (mannen en vrouwen) zich zekerder gaan voelen.


Patiënten chemo-behandeling

Regelmatig ontvang ik berichten van vrouwen die door chemo-behandeling hun haar, wenkbrauwen en wimpers zijn kwijtgeraakt. Ook voor deze mensen is Permanente Make-up geschikt, echter moet je hier rekening houden met een rustperiode van tenminste 3 maanden na de laatste (chemo-)behandeling. Een behandeling zal altijd plaatsvinden, na akkoord van je behandelend arts. Indien je 8 maanden na je laatste chemo-behandeling de stap naar PMU zet, is toestemming niet meer nodig.


Aspecten waar u rekening mee moet houden.

Kleurintensiteit

Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Hou rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat Permanente Make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim van tevoren of naderhand.Hygiëne

Gedurende de eerste 72 uur mag Permanente Make-up niet nat worden. Om hygiënische redenen mag je gedurende 14 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Hou dus rekening bij het aanbrengen van Permanente Make-up met bijvoorbeeld je vakantieplannen. Het is een wond, geef het de tijd voor het beste resultaat en houd het schoon en kom er niet te veel aan met ongewassen handen.

Wil jij je lippen laten behandelen, maar heb je regelmatig last van een koortslip? Dan graag even contact vooraf.


Zon en UV-licht

Het is voor de behandeling beter om min één week van tevoren niet uitgebreid te zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Gedurende 14dagen na de behandeling mag je geen gebruik maken van de zonnebank en mag het behandelde deel niet worden blootgesteld aan de zon. Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor zon en UV-licht. Ook hier geldt dat je rekening moet houden met eventuele vakantieplannen. Mocht je de zon niet kunnen vermijden dan is het verstandig om dan tenminste een zonnecrème met een spf 50 te gebruiken of een speciale tattoo crème met spf 75, deze is ook te gebruiken als verzorging crème direct na de behandeling.

De eerste dagen na de behandeling

Direct na het aanbrengen van Permanente Make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn.

Deze korstjes mag je niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. Ik raad dan ook aan om de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up geen make-up te gebruiken.


Prijslijst:                                                                                                                                                 

Wenkbrauwen Hairstrokes (Realistische haartjes) 

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 187 euro, 2de behandeling 166 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 96 euro.

Wenkbrauwen Hairstokes/Powderbrow (Combinatie)

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 176 euro, 2de behandeling 156 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 86 euro.

Wenkbrauwen Ombre/Powderbrow (Poeder/potlood effect)

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 166 euro, 2de behandeling 146 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 76 euro.

Eyeliner Zeer subtiel (stipjes tussen de wimpers boven of onder)

1 á 2 behandelingen, eerste behandeling 76 euro, 2de behandeling 56 euro.

(Incl. onder 35 euro extra)

Eyeliner Subtiel (Zeer dunne lijn tussen de wimpers, boven of onder)

1 á 2 behandelingen, eerste behandeling 95 euro, 2 de behandeling 65 euro.

Eyeliner Subtiel, Boven en Onder

1 á 2 behandelingen, eerste behandeling 147 euro, 2de behandeling 88 euro.

Eyeliner Opvallend (Breede lijn boven of onder)

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 122 euro, 2de behandeling 86 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 35 euro. (Incl. onderlijntje 35 euro extra)

Eyeliner Smokey/Smudge (Potlood effect)

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 152 euro, 2de behandeling 96 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 45 euro. (Incl. onderlijntje 35 euro extra)

Eyeliner met Wing

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 160 euro, 2de behandeling 80 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 45 euro.

Lippen Lipliner

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 152 euro, 2 de behandeling 99 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 55 euro.

Lippen Full lips (Met lipliner)

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 222 euro, 2de behandeling 181 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 75 euro.

Lippen Full lips Blush (Zonder Lipliner)

2 á 3 behandelingen, eerste behandeling 196 euro, 2de behandeling 167 euro,

(indien nodig) 3de behandeling 65 euro.

Sproetjes

1 á 2 behandelingen, behandeling vanaf 65 euro.  (+/- 20 a 25 sproetjes)

Moedervlek                                                                                                                                     

1 á 2 behandelingen, eerste behandeling 65 euro,

2de behandeling 45 euro.                           

 

 Mocht u nog vragen hebben of u wilt direct een afspraak maken dan kunt u hieronder uw gegevens achter laten en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

En uiteraard is het ook mogelijk om direct te bellen of te whatsappen via 06-30487617


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram